Üdvözlünk a tubeteika.blog.hu-n!

Ne aggódjatok, ha elsőre nem tudjátok mihez is hasonlítsátok a tubeteikát. Ugyanis a blogunk célja pont az, hogy egy eddig nem túl ismert világot mutassunk be Nektek. 

Kezdjük a tubeteikával. Hogy miért választottuk a tubeteika blognevet? Mert a tubeteika szó szerint lefedi azt a területet, amelyet az elkövetkező pár hónapban felfedezünk saját magunknak és nektek! Ez a szokatlan fejfedő ugyanis a mindennapok része Közép-Ázsia országaiban Üzbegisztánban, Kirgizisztánban, Tádzsikisztánban és Türkmenisztánban, de a Kaukázus-vidéken is nagy divatnak örvend. 

A hasonló fejviselet mellett ezeket az országokat összeköti a nagy selyemúti kereskedelem, a közös szovjet múlt és nem utolsó sorban a vallás. 
tubeteika-background12.jpgA régió szépségeinek bemutatása mellett célunk a helyi muszlim vallási közösség mindennapjainak, hagyományainak a megismerése. Szeretnénk a lehető legközelebb kerülni a helyi lakosokhoz és rajtuk keresztül megismerni és megismertetni e régió szépségeit és értékeit. 

Ha szeretnél még többet megtudni a Kaukázus-vidékről és Közép-Ázsiáról, akkor tarts velünk és kövess minket a Facebook-on! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tubeteika.blog.hu/api/trackback/id/tr3310406404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

HTML

süti beállítások módosítása